söndag 27 april 2014

Prutat på det nya huset, visning på gamla

Under veckan som gick har vi besökt huset vi köpt tillsammans med ett gäng hantverkare. Vi hittade en del som måste göras som säljarens besiktningman inte hade sett. Vi har tagit in offerter och bett säljaren om ett prisavdrag på 133 000 kr. Vi anser att vårt erbjudande är både generöst och rimligt då de verkliga kostnaderna för åtgärderna ligger på över 200 000 kr, men eftersom de material som vi tvingas byta ut inte är nya idag, men vi kommer få nya saker, så har vi erbjudit säljaren att dela på kostnaden för dessa. Vi har även erbjudit att utföra en del av själva arbetet själva istället för att ta in hantverkare.

Säljaren vill dock inte gå ner mer än 60 000 kr i pris. Jag tror att han valt 60 000 kr eftersom nästhögste budgivare erbjöd 55 000 kr under vårt bud.

Jag svarade säljaren att hans motbud är inte att tänka på och gav honom till tisdag att ändra sig, då går nämligen vår hävningsfrist ut.

Vi har en bra sits. Vi har ännu inte sålt vårt hus. Det var första visning idag och det kom 12 familjer. En optimal mängd tror jag. Flera visade stort intresse. Imorgon är det visning igen. Vi har lagt ut huset 2 495 000 kr. Det ska bli spännande att se hur mycket får. Skulle vi inte få det vi vill ha, eller plötsligt står utan hus så kommer vi tala om för mäklaren att vi i dagsläget inte kan sälja.

Säljaren å andra sidan vill enligt honom själv "bara bli av med huset". Han har knappt bott i huset på ett år då hans fru gick bort. Han har nu flyttat ut nästan alla saker. Budgivarna under oss var av typen som hela tiden lade ett bud på 5 000 kr över vårt. Säljaren har berättat för oss att han var glad att få sälja till oss istället för de andra.

Nu gäller det att vänta och hoppas på det bästa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar