tisdag 15 april 2014

Snålmånaden avblåst

Vi har äntligen hittat ett nytt hus som vi också har fått köpa! Äntligen!

Sedan vi tog beslutet att i somras att skaffa nytt boende så har vi dragit oss ur fem budgivningar eftersom vi har tyckte att det har drog iväg mer än vi ville betala.

Det nya huset ger flera fördelar. Fem av oss kommer att kunna cykla/gå till dagis/skola/arbete. Dottern får ta bussen till sin gamla skola i ett år till, sedan börjar hon på gymnasiet i stan och kommer då också att kunna cykla. Det ska bli så skönt! Vi har haft våra yngsta barn på en montessoriförskola som vi älskar och skaffade t.o.m. vår andra bil för att kunna ha dem där. Förskolan ligger 1,5 mil från vårt hem men vi har tyckt att det har varit värt det.

Planlösningen på huset är mycket bättre. Sovrummen ligger i en sida av huset och uppehållsrummen (kök, vardagsrum, allrum etc) i en annan del. Där emellan finns en dörr som kommer att göra att det är tyst i sovrummen (två dörrar mellan den sovande och de vakna). Vi har haft det jobbigt det sista året eftersom tonåringarna väcker oss och småttingarna på kvällen och småttingarna väcker oss och tonåringarna på ruggigt tidigt på morgonen. Det finns separat tvättstuga så jag slipper ha tvätten i hallen på vintern. Det finns sammanlagt tre toaletter, ett badkar och tre duschar (tror vi ska ta bort nuvarande duschen i tvättstugan eftersom jag tycker det är totalt onödigt att ha så många). Vi kommer få plats med ett stooooort matbord där vi kan sitta 10-16 personer vid ett ställe. Jag har saknat att kunna bjuda hemma många vänner på en gång och att barnen spontant ska kunna ta hem kompisar på middag. I vårt nuvarande kök är det trångt! Dessutom kommer vi få ett gästrum där vi lätt kan ha en större familj på besök. Våra familjer och barndomsvänner bor långt här ifrån så när de väl kommer på besök så stannar de gärna ett tag.
Vi kommer att ha plats för båda våra bilar under tak så vi slipper skrapa rutor på vintern. Huset är det sista på en återvändsgata så vi slipper oroa oss för snabbt förbikörande bilar. Det kan nog bli vårt drömhus när vi renoverat färdigt. Det är ganska mycket som ska göras, men det ser vi så klart fram mot.

Snålmånaden är dock avblåst. Vi har inte bara just lagt ut 2,6 MSEK på ett nytt hus och kommer ha ca 0,5 MSEk i renoveringskostnader, men nu kommer också en hel del kostnader för att piffa färdigt vårt gamla hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar