tisdag 1 oktober 2013

Semestra billigt

De senast två åren har vi haft två underbara och plånboksvänliga utlandssemestrar. Förra året tillbringade vi två veckor i Dublin och i år var vi i Berlin. Vi bytte hem genom förmedlingssidan Hembyte.nu. Att byta hem på det här sättet har många fördelar:

- billigt
- byter man med en familj i liknande konstellation som er egen finns allt ni behöver på plats som t.ex. spjälsäng, barnstol och hemmet är barnsäkrat
- bra köksutrustning till skillnad från t.ex. hyrd stuga där det bara finns det nödvändiga
- spännande nya leksaker för små och stora barn
- hemmen befinner sig ofta i för landet typiska bostadsområden och man lär känna landet på ett helt annat sätt, långt borta från turiststråken
- ni har någon som tar hand om ert egna hem medan ni är borta, vattnar era blommor, klipper er gräsmatta etc.
- och många fler

I år bytte vi även bil med hembytarfamiljen och allt fungerade suveränt. Vi hade en fantastiskt genuin upplevelse och ännu skönare kändes det när vi kom hem och såg på bankutdragen att vi inte spenderat mer pengar än vi brukar göra på två veckor. Hela resan kostade oss "bara" flygbiljetterna.

Vi börjar bli ressugna igen. Den här gången tänkte vi prova på en annan variant av hembyte. Vi har frågat runt bland våra grannar av utländsk härkomst om de har några kompisar eller familj i hemlandet som skulle vilja komma hit en vecka och byta hem med oss. Går det i lås så åker vi till England eller Spanien under jullovet. Får vi inte napp kommer vi lägga ut en annons på Hembyte.nu igen (330 kr för tre månader).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar