måndag 6 januari 2014

Använda försäkringar

Hembytesresan som var planerad över nyår blev tyvärr inte av. Vår yngste son har varit sjuk hela senare halvan av december och läkaren avrådde oss från att resa.

Eftersom vi hade betalt resan med kort och en reseförsäkring ingår för resor som betalts med kortet så kommer vi att få tillbaka pengarna för flygbiljetterna. Vi är mycket tacksamma för detta eftersom det redan var mycket tråkigt att vi inte kom iväg på resan.

När jag kollade upp vad kortförsäkringen täckte upptäckte jag att den täckte nästan precis samma saker som resetillägget i hemförsäkringen. Tilläggsförsäkringen kostar 400 kr om året och kommer nu att avskaffas. Bankkortet skaffade min man under året som gick (hans arbetsgivare står för årskostnaden) och det gäller att ha koll på vad ens olika försäkringar täcker. Det är ju ingen idé att betala dubbelt för sådant som bara ger ersättning en gång.

Vad hände då med vår bytesfamilj?

De valde att komma i alla fall och hyrde en bostad här i stan. Vi lånade ut vår ena bil till dem som kompensation. Dessutom bjöd vi in dem på middagen en kväll. Det här var första gången vi träffade en av vår bytesfamiljer i verklig livet (vi brukar ha kontakt på Skype innan bytet). De var jätte trevliga. Det var spännande att höra om deras tidigare byten. De är mycket erfarna bytare. Har bytt hus i över tio år och byter 3-4 gånger per år. Inte en enda gång hade de råkat ut för tråkigheter, vilket var mycket betryggande att höra. Nu är vi ännu mer sugna på att byta hus snart igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar