onsdag 22 januari 2014

Onödig skärpmat

Läste igår ett inlägg på Sparblogg om skräpmat http://sparblogg.blogspot.se/2014/01/skrapmatskonto.html som inspirerade mig att skriva följande inlägg. Då 2013 var ett år av ekonomisk omställning för oss bestämde vi oss bl.a. för att dra ner så mycket som möjligt på skräpmatskontot. Nu åt vi visserligen inte särskilt ofta skräpmat men ett tillfälle då vi gärna valde skärpmat var när vi var på bilsemester. McDonalds i Mariestad har fått flera sådana besök.

Istället så började jag leta upp intressanta och roliga platser att besöka längs vägen istället och gjorde så transportsträckan till en del av upplevelsen. I vår familj har vi både små och stora barn, vilket ställer ökade krav på besöksmålen, men ett som jag kan tipsa om är Bäckens café i Mariestad. Där finns en äventyrsminigolfbana som roar både lite och stor. Kafét bedrivs av Missionskyrkan och har helt rimliga priser både för fikat och minigolfen. Kafét ligger tjusigt vid Vänern. Vi tog med oss picknick och åt på fotbollsplanen utanför. Barnen hade med sig en fotboll och fick springa av sig lite energi. Vi brukar göra pastasallader med frusna grönsaker i. Då håller sig salladen fräsch tills det är dags att äta. Populära hos oss är också pizzabullar och ägg. Vi brukar ha med oss vatten i termos och pulverkaffe. Tycker att de flesta svenska pulverkaffesorterna smakar urk men detta som finns på Lidl är faktiskt helt ok http://fairtrade.se/produkt/highland-kaffe/

På Trafikverkets hemsida kan man i förväg kolla upp vilka rastplatser som har lekplatser och planera utifrån dessa. Man måste dock vara lite finurlig för Trafikverket har tyvärr ingen funktion där man kan välja rastplatser med lekplats, men om man väljer rastplatser med toalett och sedan tittar på bilderna så kan man se vilka som har lekplatser.

I Västerås finns ett shoppingcenter som heter Erikslund och ligger längs med E18. I källaren och på de två andra våningsplanerna finns lekplatser. I källaren finns dessutom sittgrupper för vuxna. Ett tips för dem som söker en rastplats när det är dåligt väder.

2 kommentarer:

  1. Hej! Roligt med ett uppföljande inlägg om skräpmat! Att planera sin resa lite bättre och kolla upp rastplatser som ni gör verkar smart. Överhuvudtaget gör planering att plånboken mår bättre och livskvaliteten blir högre.

    Pizzabullar har jag funderat på att prova som matsäcksmat. Har du tips på ett bra recept? Våra barn är så kräsna men en del hemlagat går hem även hos dem!

    SvaraRadera
  2. Hej Ekonomen!

    Jag brukar använda det här receptet. http://www.utflyktsmat.se/pestosnurror-7655185

    Kalla pannkakor brukar gå hem hos vår kräsnaste familjemedlem. I vilken ålder är era barn?

    SvaraRadera